ERLI.pl nawiązuje współpracę z agencją mediową Spark Foundry

Warszawa, 01.04.2021

Spark Foundry, agencja należąca do Publicis Groupe, zajmie się obsługą mediową nowej platformy zakupowej ERLI.pl. Agencja została wybrana w drodze przetargu.

Współpraca ze Spark Foundry to kolejny etap rozwoju ERLI. Już za moment rozpoczynamy szeroką kampanię marketingową. Będziemy docierali do Polaków zarówno przez telewizję, jak i kanały digitalowe. Dynamicznie się rozwijamy i chcemy współpracować z profesjonalnymi partnerami, którzy skutecznie pomogą nam realizować nasze cele. Wierzę, że współpraca z agencjami, takimi jak MSL czy Spark Foundry, które funkcjonują w ramach jednej Grupy Publicis, wpłynie pozytywnie na sprawną i efektywną komunikację przy projektach realizowanych dla naszego marketplace’u – mówi Adam Ciesielczyk, Prezes ERLI.pl.

W ramach nawiązanej współpracy, agencja mediowa Spark Foundry będzie odpowiedzialna za strategiczne planowanie oraz zakup kampanii w telewizji i digitalu. Do zadań agencji należy doradztwo w zakresie prowadzenia skutecznej komunikacji marketingowej, zwłaszcza w kontekście launchu mediowego, planowanie i zakup działań wizerunkowych (kanały online i offline). Obowiązki Spark Foundry obejmują również wsparcie w obszarze performance a także przeprowadzanie badań konsumenckich. Pierwsza wspólna kampania planowana jest jeszcze w kwietniu.

Wygrana w przetargu to z pewnością zasługa całego zespołu i naszych rekomendacji, które bazujemy na unikalnych narzędziach Grupy Publicis oraz bazie benchmarków pochodzącej z modelowań ekonometrycznych i badań konsumenckich. ERLI.pl jako nowy marketplace na polskim rynku, jest atrakcyjną alternatywą dla popularnych platform e-commerce. Bardzo się cieszymy, że właśnie taki Klient powiększa nasze portfolio, a jako agencja kierująca się ideą Spirit of Startup potrafimy i w dodatku bardzo lubimy pracować dla Klientów, którzy „challengują” rynek, ponieważ działamy w ten sam sposób – komentuje Beata Szcześniak, General Manager Spark Foundry.

Kooperacja z ERLI.pl realizowana jest zgodnie z ideą Power of One i obejmuje współpracę z agencjami należącymi do Groupy Publicis: Spark Foundry (strategia, planowanie i zakup mediów), MSL (Public Relations), Performics (marketing efektywnościowy) oraz dywizja biznesowa Publicis Groupe Data Science.

O ERLI.pl

Marketplace ERLI.pl to platforma przeznaczona zarówno dla firm, jak i klientów indywidualnych. Zapewnia przestrzeń do rozwoju biznesu dla wiarygodnych sprzedających oraz wygodne miejsce bezpiecznych transakcji bezpośrednich dla kupujących.

Horyzontalna platforma e-commerce skupia handel nowymi, oryginalnymi towarami z licznych kategorii, jak m.in.: dziecko, elektronika, uroda, sport oraz zdrowie.

ERLI.pl to miejsce w sieci, w którym każdy amator zakupów online znajdzie szeroki wybór produktów, jedne z najatrakcyjniejszych cen na rynku, gwarancję wiarygodnych sprzedawców oraz wyjątkowe nagrody za zakupy w postaci darmowego pobytu w luksusowych ośrodkach Holiday Park & Resort. Z kolei dla sprzedawców ERLI.pl jest szybko rozwijającą się platformą handlową, na której każdy internetowy i tradycyjny sprzedawca znajdzie wsparcie w założeniu sklepu online i rozwoju biznesu.

Spark Foundry

Spark Foundry jest globalną agencją mediową należącą do holdingu Publicis Groupe. Agencja łączy skalę i siłę międzynarodowej firmy z energią do rozwoju, wdrażania innowacji i transformacji, charakterystyczną dla startupów. Przedsiębiorczość, nowatorskie podejście do biznesu, otwartość na zmiany i eksperymentowanie, to cechy, które łączą Spark Foundry z klientami agencji, wśród których są takie marki jak Żabka, Blik, Storytel, Agata, The Lorenz Bahlsen, czy Lenovo/Motorola. Kompetencje Spark Foundry wykraczają daleko poza obszar standardowych usług związanych z biznesem mediowym i obejmuję między innymi analitykę, technologię marketingową, content marketing, e-commerce oraz doradztwo w dziedzinie digital transformation. Agencja regularnie zdobywa wyróżnienia i nagrody za efektywność i kreatywność kampanii. W 2020 zdobyła 5 nagród, w tym Grand Prix w konkursie Effie Awards.